Zbiranje, odvoz in predelava nenevarnih odpadkov.

Pravila za voznike

PRAVILA RAVNANJA ZA VOZNIKE TOVORNIH VOZIL, KI VSTOPAJO NA OBMOČJE KOMTEKS d.o.o. v PC Komenda  – v nadaljevanju Območje. 

 

Upoštevanje pravil ravnanja je predpogoj za opravljanje storitev naklada in razklada sekundarnih surovin in. odpadkov na lokaciji Območja. 

 

Urnik nakladov / razkladov tovornih vozil

 

Od ponedeljka do petka od 6. do 14. ure. Izven urnika po dogovoru.

 

Postopki ravnanja za prevoznike oz. voznike tovornih vozil na Območju 

 

Voznik tovornega vozila se mora pred vstopom na Območje obvezno javiti v sprejemni pisarni, kjer na mostni tehtnici opravi tehtanje praznega/polnega vozila. Varnostnik mu pove, kje je mesto za naklad / razklad. Pred izstopom z Območja se voznik ponovno javi v sprejemni pisarni in opravi tehtanje vozila. Sopotnikom v tovornem vozilu, razen sovoznikom, je vstop na Območje prepovedan. 

 

Voznik tovornega vozila se do prihoda do nakladalno/razkladalnega prostora lahko zadržuje samo v vozilu, na nakladalno/razkladalnem prostoru pa v vozilu oziroma ob njem. 

 

Voznik tovornega vozila sme hoditi ob robu dvorišča oz. ob betonskih pregradah. Sam mora paziti na viličarje, delovne stroje, delovna vozila in ostala vozila. Na območju imajo viličarji, delovni stroji ter delovna vozila prednost. 

 

Na območju je prepovedano

 

uživanje alkohola, mamil, drugih narotikov ter delo pod vplivom le -teh; kajenje; uporaba odprtega ognja ter orodja, ki povzroča iskrenje ali trenje; snemanje in fotografiranje; vnašanje in uporaba orožja; odtujevanje materiala in sekundarnih surovin; uporaba kemikalij, eksplozivnih in radioaktivnih snovi. 

 

Odgovornosti pri nakladu/razkladu

 

  • Vsak voznik je dolžan uporabljati osebno varovalno opremo (odsevni brezrokavnik, zaprto obutev s kapico, čelado).
  • Priprava tovornega vozila je dolžnost voznika tovornega vozila.
  • Za način razkladanja, nakladanja, razporeditev tovora na tovornem vozilu oziroma prikolici in varnost prevoza je odgovoren voznik tovornega vozila. 
  • Pri pripravi vozila na razklad se mora voznik tovornega vozila prepričati, da je razklad varen.
  • Pri pripravi vozila na naklad se mora voznik prepričati, da je naklad varen. Preveriti mora tudi, da je tovor pravilno oz. enakomerno naložen in zaščiten oz. pritrjen, da so vrata, stranice na vozilu, kontejnerju zaprta, … 

 

Končne določbe

 

Območje je v celoti pod video nadzorom in tehnično varovano. 

 

Voznik tovornega vozila se zavezuje, da bo upošteval in izvajal vse naloge v skladu z zakonodajo s področja varnosti in zdravja pri delu, varstva pred požarom ter Pravilnikom o nalaganju ter pritrjevanju tovora v cestnem prometu (UL RS št. 70/11) ter da se bo držal reda in discipline, kot ga zahtevajo ta Pravila ter opozorilne table na Območju. V primeru kakršnega koli ogrožanja mora voznik tovornega vozila prekiniti nakladanje/ razkladanje in s tovornim vozilom zapustiti Območje. 

 

V primeru neupoštevanja določil teh Pravil je Komteks d.o.o. prost vsake odškodninske odgovornosti za škodo, ki bi nastala kot posledica neupoštevanja določil teh Pravil.  

 

 
Pravila stopijo v veljavo z dnem izdaje. 

V Komendi, 17.5.2024

Tomaž Komac, direktor

 

 Prenesite navodila v PDF formatu
 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?